Terrasoverkapping voor meerwaardezoekers

Ja, we zullen meer op ons terras zitten deze zomer. Met een aangebouwde terrasoverkapping geniet je er extra van en zit je ook de komende jaren vaker op je terras. En niet alleen in de zomer.

We hebben het even nagekeken op de website van weerman Frank Deboosere: de afgelopen negen jaar telde het KMI maar liefst 10 hittegolven. Hittegolven nemen toe in intensiteit, duur en frequentie. In 2019 waren er zelfs drie hittegolven en die van 2020 duurde 12 dagen. Ter vergelijking: tussen 1960 en 2000 telt weerman Frank slechts 8 hittegolven, een gemiddelde van amper één hittegolf elke 5 jaar.


Een terrasoverkapping: niet alleen zonwering

We merken het allemaal: de zomers worden heter. Gesteld dat je de hete en warme dagen liefst niet opgesloten in je woning doorbrengt, is een terrasoverkapping een goede aanwinst om verkoeling te zoeken. En niet alleen op de warmste dagen. Wanneer je de juiste keuze maakt, kan je een terrasoverkapping ook gebruiken als het regent of waait. Je beschermt jezelf tegen regen en wind en beschikt als het ware over een extra tuinkamer waardoor je optimaal van je tuin geniet, ook als het weer niet optimaal is.

Effect op binnenklimaat

Een degelijke terrasoverkapping, dat is maximaal genieten van je tuin en terrras. Niet alleen deze zomer maar ook nog veel volgende zomers. Besef ook dat een terrasoverkapping veel meer doet dan een aangename schaduwplek creëren op je terras. Wanneer het doek van de pergola uitgerold is, valt er geen zonlicht door de aanpalende ramen en blijft het ook binnenshuis koeler.

Strak of klassiek?

Terrasoverkappingen zijn er in alle maten en soorten – en dan laten we partytenten en parasols even buiten beschouwing. De Belgische zonweringspecialist Winsol komt nu met een familie van gloednieuwe aan de woning aangebouwde terrasoverkappingen die de bakens in de sector verzet door hun design en hun gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Val je voor strak hedendaags design, kies dan voor de rechthoekige Z!P CUBE. Hou je meer van een klassiek design, ga dan voor de Pergola Z!P met zijn hellende overkapping. De Pergola Z!P werd trouwens bekroond met de belangrijke internationale design award Red Dot: Best of the Best.

Muziek, licht en veel meer

Zowel de Pergola Z!P als de Z!P CUBE staan op stevige maar elegante palen en zijn voorzien van alle mogelijke comfort: sfeerwanden voor meer privacy of nog meer schaduw, witte of gekleurde ledverlichting, een ingebouwd Bluetooth-geluidssysteem, verwarmingselementen, stopcontacten en USB-laadpunten, sensoren, … Je bedient de Pergola Z!P met je smartphone, tablet of met de ingebouwde designknoppen.

Indirecte verlichting

De Z!P biedt een ruime keuze aan ingebouwde dimbare ledverlichting. Je kan kiezen tussen verschillende lichtkleuren. Heel mooi en sfeervol bij de Pergola Z!P is de indirecte verlichting die vanuit de optionele dwarsbalk schijnt op het doek.

Pergola Z!P of Z!P CUBE?

Tot zo ver de gelijkenissen tussen beide Z!P pergola’s, want wat zijn nu eigenlijk de verschillen?
• De zeer hedendaags ogende Pergola Z!P CUBE is vooral een zonneklopper, maar hij is niet bang van een kort en zacht regenbuitje.
• De Z!P-versie is de meest regenbestendige van de twee, dankzij zijn hellend dak en de geïntegreerde waterafvoer in de palen. Hij oogt strak en hedendaags, maar past ook perfect bij een meer klassieke bouwstijl.

Meer informatie

Benieuwd naar de Pergola Z!P en Z!P CUBE? Kom deze terrasoverkapping ontdekken in een Winsol-showroom in je buurt. Meer weten? Vraag hier je gratis brochure aan. Liever meteen een offerte voor de overkapping van je dromen? Vraag jouw gratis Pergola Z!P prijsinschatting aan.

Ontdek jouw terrasoverkapping in een Winsol-showroom in je buurt.