Duurzame voorzetrolluiken op zonne-energie

Heb je soms spijt dat er geen rolluiken aan je woning zijn en vrees je dat de installatie een heel gedoe is? Dat hoeft niet zo te zijn. Met dit design voorzetrolluik op maat is de klus snel geklaard, bovendien zonder breekwerk of elektriciteitskabels.

Als we onze Belgische woningen futureproof willen maken, moeten we volop inzetten op renovatie, isolatie en… innovatie. De SolarBox van Winsol is alle drie deze dingen in één. Het is een voorzetrolluik op zonne-energie, dat uitstekend geschikt is voor renovatie. Het isoleert je huis extra in de winter en houdt in de zomer de zon buiten. Twee subtiel ingewerkte zonnepanelen, in combinatie met een krachtige ingebouwde batterij, voorzien de SolarBox van voldoende energie om open en dicht te gaan, ook tijdens de donkerste wintermaanden.


Voorzetrolluiken op zonne-energie: groter, sterker, stiller

In 2022 komt Winsol met een update van de SolarBox. Je kan nu kiezen uit verschillende motortypes, zoals de Winsol Silent motor die een stuk stiller is. Bij voorzetrolluiken op zonne-energie voor grote ramen tot 6,6 m² adviseren we een 20 Newton-motor. Deze performantere motor vind je alleen bij Winsol.

Installatie zonder breekwerk

Zonne-energie is niet alleen een milieuvriendelijke manier om elektriciteit op te wekken. Het feit dat het voorzetrolluik zijn eigen energie produceert, zorgt er ook voor dat er geen breekwerk nodig is: het moet niet met een stopcontact of stroompunt verbonden worden en er moeten geen extra kabels getrokken worden. Het kant en klare, op maat gemaakte product wordt gewoon aan de buitenkant van elk gewenst raam gemonteerd, binnen de vensteropening of desgewenst errond. De installateur hoeft strikt gezien zelfs niet bij je binnen te komen.

Waarom rolluiken?

Rolluiken zijn terug van nooit echt weggeweest. Ze zorgen voor extra thermische isolatie in de winter, houden de woning lekker koel in de heetste zomermaanden. Zeker met de hoge energieprijzen van tegenwoordig bewijzen rolluiken in alle seizoenen hun nut en zorgen ze voor een lagere energiefactuur. Rolluiken geven je meer privacy en schrikken inbrekers af. Ze vormen voor die ongenode gasten een extra barrière. Wanneer de rolluiken neergelaten zijn, betekent dat voor hen extra moeite om binnen te geraken… Dan kiezen ze liever een huis zonder rolluiken.

Stel zelf je rolluik samen

Elke raamopening is anders, dus elk Winsol rolluik ook. Dankzij zijn flexibel ontwerp op maat zijn er tal van opties mogelijk. Een eerste keuze die je moet maken is het materiaal van het rolluik zelf: de lamellen zijn beschikbaar in pvc en in aluminium. Bij de SolarBox zijn enkel hoogwaardige aluminium lamellen mogelijk.

Vier verschillende designs van zonnepanelen

Je kan kiezen waar de zonnepanelen zich bevinden op de kast en hoe ze eruitzien. Er zijn in totaal vier keuzes die je kunt maken. Hou je van symmetrie, kies dan voor de standaardoplossing met een zonnepaneel links en een rechts. Asymmetrische plaatsing is ook mogelijk, met twee zonnepanelen rechts of twee links. Je kan ook kiezen voor een doorlopende zwarte band (“Black Belt”) tussen de zonnepanelen, zodat ze een mooi geheel vormen. Of je kan de zonnepanelen qua kleur visueel laten opgaan in de behuizing; ze worden bedrukt in de kleur van de rolluikkast (“Colour”).

Rolluikkast in vijf varianten

De rolluikkast van de SolarBox is een strakke balk die door zijn sobere vormgeving bij elke architecturale stijl past. Binnen het gamma zijn er een vijftal varianten, naargelang de grootte van het raamoppervlak. Voor de allerhoogste ramen ontwikkelde Winsol de XSMAX-technologie met bijpassende oprolassen, zodat er 40 cm extra rolluik in past. Je ziet, er is een oplossing voor zowat elke situatie denkbaar.

Screens of rolluiken?

Heel wat woningen worden tegenwoordig uitgerust met screens in plaats van rolluiken. Ondanks een aantal verschillen zijn er ook heel wat gelijkenissen tussen beide systemen. Ze hebben elk hun specifieke eigenschappen, dus het hangt vooral af van wat je zelf belangrijk vindt. Twijfel je tussen rolluiken of screens op zonne-energie? Ontdek de verschillen en gelijkenissen van de SolarBox rolluiken en SolarFix zonwering in deze blogpost.

Meer weten over de voorzetrolluiken op maat van Winsol?

Kom langs in één van de Winsol-showrooms of ontdek de SolarBox op de website of in de gratis brochure. Tot 31 maart 2022 profiteer je bovendien van korting op je rolluiken en nóg meer korting als je je nieuwe rolluiken combineert met een Winsol-garagepoort en/of -ramen en -deuren. Vraag jouw gratis offerte mét korting aan!

Meer weten over de voorzetrolluiken op zonne-energie van Winsol? Kom langs in één van de Winsol-showrooms.