Raamprofielen: het juiste type voor jouw strakke nieuwbouw

Ze duiken meer en meer op in het straatbeeld: strakke nieuwbouwwoningen met verbluffende raampartijen. Wil je on trend zijn en het zowel architecturaal als bouwtechnisch helemaal goed doen, let dan op deze aandachtspunten voor je raamprofielen.

Droom je van moderne, strakke nieuwbouw? Daar horen grote raampartijen bij voor een weids uitzicht die lekker veel daglicht laten binnenstromen. Dit zijn de factoren waar je moet op letten: de dikte van de raamprofielen, een naadloze overgang naar buiten, thermische en akoestische isolatiewaarden en inbraakveiligheid van de profielen.

Trend in raamprofielen: buiten wordt binnen

Om de puurheid van strakke hedendaagse en subtiel-minimalistische architectuur volledig tot zijn recht te laten komen, kies je best voor slanke raamprofielen, die bij voorkeur ook in de vloer verzonken kunnen worden ingewerkt. Met een groot schuifraam creëer je dan een naadloze overgang van binnen naar buiten, waarbij leefruimte en terras perfect in elkaar overlopen. Opmerkelijk: de terras- en leefkamervloer wordt steeds vaker in hetzelfde materiaal uitgevoerd voor een perfecte esthetische match.

Strak en minimalistisch

Wie strak en minimalistisch zegt, zegt eigenlijk aluminium. Dit materiaal heeft als grote voordeel dat het licht én sterk is zodat je maximale raamoppervlaktes kunt vatten in een minimaal kader. Maar net zoals bij elke grote liefde ga je naast de perfecte looks best ook op zoek naar andere kwaliteiten, zoals rust, warmte en een zekere cool. Bij de raamprofielen van Winsol vertaalt zich dat in superieure inbraakwering en uitstekende isolatiekwaliteiten.


Isolatie: niet alleen tegen warmte en kou

Aluminium ramen zijn thermisch superieur. Goede profielen en beglazing houden de warmte buiten in de zomer en binnen in de winter. Mooi meegenomen in tijden van hoge energiekosten. En ze zijn ook akoestisch performant. De buren die het gras maaien, een knetterende bromfiets, spelende kinderen… met een goede geluidsdemping blijft het binnen heerlijk rustig. En als je zelf je nieuw soundsystem loeihard wilt zetten, val je de buren niet lastig. Zo lang je de ramen dicht houdt, tenminste.

Maximaal daglicht

Strak, dun, aluminium, inbraakveilig, superieure thermische en akoestische prestaties. Check! Het Winsol Aurora-schuifraam – genoemd naar de Romeinse godin van de dageraad – heeft het allemaal. Het Aurora-schuifraam zorgt voor maximaal daglicht in je leefruimtes. De slanke profielen zijn supervlak afgewerkt zodat ze prima passen bij een moderne strakke architectuur. De nieuwe ultraslanke middenstijl van amper 50 mm dun maakt het plaatje helemaal af. Dankzij de verzonken monorail lopen buiten en binnen vlekkeloos in elkaar over en creëer je nóg meer lichtinval.


Perfect gematchte kleuren

Aurora beschikt over uitstekende thermische en akoestische isolatiewaarden en houdt dus de temperatuur aangenaam binnen en het lawaai buiten. Je kan het schuifraam laten lakken in alle mogelijke RAL-kleuren met verschillende afwerkingen zoals mat, blinkend, structuur en metallic, en zelfs in verschillende kleuren voor binnen en buiten. Zo kan je het schuifraam perfect matchen met zowel je interieur als de buitenkant van je woning.

Meer weten?

Ontdek alle kwaliteiten van Aurora in een Winsol-showroom in jouw buurt. De adviseurs bezorgen je een gratis offerte op maat. Tot 31 maart 2022 profiteer je bovendien tijdens de lenteacties van kortingen op ramen en deuren, garagepoorten, rolluiken en zonwering. Meer weten? Bestel hier je gratis brochure.

Ontdek alle kwaliteiten van Aurora in een Winsol-showroom in je buurt en profiteer van korting!