Het huis met vier badkamers

Moeder Christine en dochter Lien willen elk hun eigen stek in Brugge én er bovendien een B&B in beginnen: dat betekent niet één, niet twee, maar zomaar even vier badkamers in één huis. Met elk een eigen sfeer. Wat vind jij de leukste?

Zei daar iemand méér badkamers? In Brugge staat sinds kort een huis dat maar liefst vier badkamers telt. Alle badkamers ademen een luxe hotelgevoel. De ene nog luxueuzer dan de andere. De ingrediënten? Marmer, gerookt hout, Brushed Champagne Gold kranen en mooie waskommen in solid surface (voor moeder en dochter) of roestvrij staal (voor de gasten).
Christine is alvast heel enthousiast: “Het is perfect: voldoende ruimte, mooi ingericht. Ik ben content.”

Christine: ensuite badkamer
Voor moeder Christine creëerde Bart Appeltans een badkamer met een witte waskom in solid surface, een elegant en heel makkelijk te onderhouden materiaal. Als je ooit het geluk hebt gehad om in een recente, chique hotelkamer of suite te verblijven, dan herken je het gevoel dat deze badkamer oproept, net als de drie andere trouwens. Die van Christine is een ensuite badkamer, dus een badkamer die geen aparte ruimte vormt maar in de slaapkamer is geïntegreerd. De discrete luxe schuilt in edele materialen als marmer, hout en champagnekleurige kranen.

Lien: zen badkamer
De badkamer van Lien oogt wat strakker en soberder. Ook hier koos Bart voor een waskom in solid surface. Had je al opgemerkt dat het Balmani Fila badkamermeubel van Lien voorzien is van trendy ribbeltjes?
Het water stroomt uit een matzwarte Blaufoss Pavillion kraan. Belangrijk, zeker als je over meerdere badkamers beschikt en het energie- en waterverbruik niet de spuigaten wilt laten uitlopen: al het kraanwerk in deze badkamers is uitgerust met een slimme waterspaarfunctie. De straal is even krachtig als bij een standaardkraan, maar het waterverbruik ligt wel 60% lager. Omdat de kranen voorzien zijn van een speciale coating, zie je er minder snel vuil op, wat het onderhoud vergemakkelijkt.

Gastenbadkamer 1: Blauw is beautiful
Voor de gasten van deze gloednieuwe B&B mag het allemaal nog wat meer zijn. De eerste gastenkamer (van Kelly) ademt de sfeer van duizend en één nacht, met blauwe tegeltjes, een wastafeltablet in wit, Italiaans Carrara marmer. De kers op de taart is hier de fantastisch mooie Balmani Accia waskom in roestvrij staal. Dat maakt ze niet alleen tot een blikvanger, het materiaal is ook bijzonder onderhoudsvriendelijk. Mede door de ronde vorm, zonder hoekjes of kantjes. Praktisch én mooi. “Onze gasten worden nu al verwend”, vindt Lien. “Zotte badkamer. Hier zou ik graag te gast zijn.”

In de tweede gastenkamer varieert Bart op hetzelfde thema. We herkennen dezelfde waskom, maar die is hier geplaatst op een tablet van donker Portoro Gold marmer. Zo creëer je meteen een andere sfeer. Het kraanwerk is ook in de gastenkamers een Blaufoss Pavillion kraan in Brushed Champagne Gold die mooi matcht bij de waskom. Christine glundert: “Daar ben ik wel stil van, dat is echt mooi.” Bij de douche wordt ze helemaal van haar sokken geblazen: “Ja, Lien, dat is het. Oh my god. In zo’n B&B zouden we ook willen logeren.”
Voor de toiletten in de gastenkamers kozen de architecten voor een combinatie van minimalisme, comfort en makkelijk onderhoud: een Calibro hangtoilet is dan een logische keuze.

Ontdek hier de badkamers van Christine en Lien in detail.