Checklist trendy badkamer: inloopdouche, gekleurd kraanwerk en ronde vormen

Bart bedacht een trendy badkamer voor Jan en Kim. Een mooie en elegante badkamer om heerlijk in te relaxen.

Wat maakt vandaag een badkamer bijzonder? Een inloopdouche is een must, wegens praktisch én mooi. Gekleurd kraanwerk zorgt voor een stijlvol element. Hou je van elegantie, dan is het dunne materiaal Solid Surface bijna niet weg te denken. En met organische rondingen van je spiegels en meubels ben je helemaal mee met de trend. Even kijken of de nieuwe badkamer van Jan en Kim al deze vakjes afvinkt.

Iedereen wil een inloopdouche
Of je nu goed of minder goed ter been bent, een inloopdouche is voor iedereen een must tegenwoordig. Dat is heel begrijpelijk, want een inloopdouche ziet er heel mooi uit en geeft je ook heel wat bewegingsvrijheid. Maar ook al zijn inloopdouches heel populair, toch bestaan er nog een paar misverstanden over. Zo denken mensen soms dat een inloopdouche niet mogelijk is in een kleine badkamer en dat je er de vloer voor moet uitbreken. Een inloopdouche is nochtans perfect mogelijk in een kleine badkamer. En als je werkt met een douchebak van een paar cm hoog, monteer je zo’n trendy douche gewoon op de bestaande vloer. Gelijk met de vloer kan trouwens ook, maar dat vergt wat meer (breek)werk.

Zwarte kranen
Kraanwerk in chroom blijft een stijlvolle klassieker. Maar voor veel mensen misschien toch wat gewoontjes. Kraanwerk is ondertussen in alle kleuren beschikbaar, ook in het zwart zoals bij Jan en Kim. Kwalitatief gekleurd kraanwerk zoals dat van Blaufoss is trouwens bijzonder duurzaam en kleurvast. Helemaal mooi wordt het als je voor eenheid zorgt in de badkamer en de kleur van het kraanwerk herneemt in bijvoorbeeld de duwplaat van de wc, de douchekraan en sproeier, handdoekrekjes en de rand van de spiegel.

Solid Surface
Heb je ook de elegante wastafel van de badkamer van Jan en Kim gespot? Die is gemaakt in Solid Surface. Dat is een hoogwaardig, krasbestendig, extra hygiënisch en makkelijk te onderhouden materiaal. Solid Surface heeft de afgelopen jaren de badkamerwereld veroverd voor toepassingen in wastafels, baden en douches. Het bestaat uit een mengeling van harsen en mineralen die in een mal tot een geheel worden geperst. Dat betekent dat zowat elke vorm mogelijk is, veel dunner en dus eleganter dan klassieke keramische materialen.

Organische lijnen
Een ander stijlkenmerk van hedendaagse badkamers dat we in de nieuwe woning van Jan en Kim terugvinden, zijn de organische, natuurlijke lijnen en ronde vormen. Ronde of ovale spiegels en waskommen verzachten het strakke aspect van een hoekig, zwevend badkamermeubel. Rond en hoekig werken fraai op elkaar in en creëren een harmonieus geheel waar je bij elk badkamerbezoek telkens opnieuw geniet.

Wilde dromen
Last but not least: de badkamer moest toegankelijk zijn voor Thor. Daarom heeft Bart de badkamer op het gelijkvloers geplaatst, naast de kamer van Thor. Jan en Kim ontdekken de schuifdeur waarachter ze schuilgaat. Hun monden vallen letterlijk open van verbazing. “Echt een paleis”, glundert Kim. “In mijn wildste dromen had ik dit niet verwacht”, klinkt het bij Jan. “Waw, Thor kan hier perfect alles doen. Ons ventje gaat blij zijn.” “En ik ook”, zegt Kim. “Ik ga hier veel douchen!”

Ontdek hier de badkamer van Jan en Kim in detail.