Drie verrassende vloeroplossingen met vinyl

Een vloer leggen in je nieuwbouw of een bestaande vloer vervangen? Dan kiezen steeds meer mensen voor een vinylvloer. We tonen drie prachtige realisaties: visgraatparket, een tegelvloer en een innovatieve vorm van traprenovatie. En we leggen uit wat dit soort vloeren zo bijzonder en gebruiksvriendelijk maakt.

Visgraatvloer in vinyl
Een parketvloer in visgraatpatroon blijft een lust voor het oog. Het is een interieurklassieker met een tijdloze uitstraling. Een speels accent met een vleugje grandeur. Maar echt parket is duur (zeker als je voor een visgraatpatroon kiest) en vereist heel wat onderhoud. Met een visgraatvloer in vinyl bekom je de esthetische uitstraling van visgraatparket in combinatie met het comfort en de onderhoudsvriendelijkheid van vinyl. In de Moduleo LayRed-collectie kun je bovendien kiezen tussen een dozijn verschillende kleuren.

Prachtige tegeldesigns in vinyl
De LayRed-collectie heeft ook een uitgebreid assortiment tegel- en natuursteendesigns. Net als bij de parketvloeren blinken deze vloeren uit in hun natuurgetrouw design. Ze zijn met het blote oog niet van natuurlijke materialen te onderscheiden. Ze laten zich makkelijk leggen, zonder breekwerk. Dankzij de slimme, geïntegreerde ondervloer leg je Moduleo-vinyl gemakkelijk over een bestaande vloer. Deze vloeren dempen het geluid, voelen warm aan, zijn waterdicht en onderhoudsvriendelijk.

Oplossing voor traprenovatie
Is het je ook al opgevallen? In veel gerenoveerde woningen lopen de ruimtes naadloos in elkaar over. Zo ontstaat een grotere eenheid en een echt ruimtelijk gevoel. Nog beter wordt het wanneer je ook je trap kunt bekleden met hetzelfde materiaal als je vloer. Dat kan nu met de LayRed-houtdesigns voor rechte trappen en trappen met trapneus. De installatie is kinderspel dankzij het ingebouwde klikprofiel. Een aanpassing van de bestaande trap is meestal niet nodig. Leuk om weten: op alle LayRed-vloeren met residentieel gebruik geldt een levenslange garantie.

Een vinylvloer, wat is dat eigenlijk?
Een vinylvloer is een meerlagige vloer, geluiddempend en waterbestendig. Luxevinylvloeren zoals die van het Belgische Moduleo bestaan uit maar liefst 12 lagen. Helemaal onderaan vind je de geïntegreerde ondervloer die oneffenheden van de bestaande vloer wegwerkt. Dat maakt ze bij uitstek geschikt voor renovatie. Aan de bovenkant kan je een luxevinylvloer bijna niet onderscheiden van de materialen die de vloer imiteert en vaak zelfs overklast.

Vinyl versus parket, natuursteen, tegels
Alle respect als je zweert bij materialen als parket en natuursteen of keramische tegels, maar als je ook naar de praktische kant kijkt, komt vinyl vaak beter uit de vergelijking.
• In vergelijking met parket is een Moduleo-vinylvloer goedkoper, dunner, veel makkelijker te plaatsen en supergemakkelijk in onderhoud.
• De vinyl tegelvloeren zijn ook superieur tegenover keramische tegels. Ze voelen warmer aan de voeten, zorgen voor betere geluiddemping en zijn makkelijker te plaatsen dankzij het revolutionaire Unizip-kliksysteem. Er zijn namelijk geen linker- en rechterpanelen. Bovendien kun je er meteen na plaatsing al op lopen.

Vinyl of laminaat?
Ook laminaat laat zich vlotjes leggen over bestaande vloeren en is doorgaans goedkoper dan vinyl. Maar als je naar de producteigenschappen kijkt, wordt het duidelijk dat vinyl gewoon in een andere klasse speelt. In vergelijking met een laminaatvloer valt vooral de geluidsdemping op (zowel het loopgeluid als de akoestische demping naar de onderliggende kamer). Wist je dat de LayRed-vloeren de stilste zijn op de markt? Bovendien voelt vinyl warmer aan, is het sterker en waterbestendiger. Vinyl is ook in meer patronen en vormen beschikbaar.

Vinyl voor nieuwbouw of renovatie?
Vinylvloeren zijn uiteraard geschikt voor nieuwbouw maar lenen zich ook uitstekend voor renovatie. Met zijn installatiehoogte van maximum 6 mm leg je een Moduleo-vinylvloer probleemloos over elke bestaande vloer. Omdat ze waterbestendig zijn, kan je deze vloeren zowel in de keuken als in de badkamer, living of tuinkamer leggen. En dat op elke ondergrond. Nog een plus: bij het versnijden van de vloerelementen komt er geen stof vrij, dus je hoeft niets af te dekken.

Vinylvloeren Made in Belgium
Natuurlijk zijn er ook binnen vinylvloeren heel wat verschillen in kwaliteit, duurzaamheid en uitzicht. Ben je op zoek naar de betere vinylvloer, dan kom je automatisch uit bij Moduleo. Deze vloeren worden in België ontworpen en geproduceerd. Moduleo blinkt uit in duurzaam ondernemen (met onder andere een eigen windpark en een 100% Europese toeleveringsketen). Dat is niet alleen vriendelijker voor het milieu, het betekent ook dat de vloeren niet uit Azië moeten worden geïmporteerd en altijd snel leverbaar zijn.

Is Moduleo een budgetvriendelijke optie?
Moduleo is niet de goedkoopste vinylvloer, maar zeker ook niet de duurste optie. Het is belangrijk om de prijzen altijd te vergelijken met kwalitatief gelijkaardige vloeren. En dan kan je niet anders dan vaststellen dat Moduleo competitief is in vergelijking met vloeren van dezelfde kwaliteit. In vergelijking met tegelvloeren, natuursteen en visgraatparket is vinyl echt een hele goede deal. Naast de LayRed-collectie – het neusje van de zalm – zijn Moduleo-vloeren trouwens ook in andere prijscategorieën verkrijgbaar.

Vind een Thiry Paints-winkel in jouw buurt.