Wat worden de nieuwe trends in de keuken?

Wat zijn de trends van het moment in de keuken? Wat krijg je in 2022 te zien in de toonzalen en woonmagazines? Welke kleuren nemen de bovenhand? En veroveren die ook massaal onze keuken? Dit zijn de trends van 2022!

In deze hectische tijden zijn rust en orde belangrijker dan ooit. En niets geeft meer rust dan minimalisme: less is more. Op het vlak van keukentrends vertaalt zich dat in greeploze lades en kasten, kastdeuren met een tip-on-systeem en inbouwkasten voor de apparaten die je dagelijks gebruikt.

Ook een dun werkblad en hogere kasten op een lage plint passen bij de behoefte aan een minimalistisch design. Verder creëer je rust in de keuken met een slimme combinatie van doorlopende, symmetrische lijnen, zowel horizontaal als verticaal. Denk aan hoge kasten met doorlopende deuren of vloeren met een vast lijnenspel.

Langetermijntrends: comfort en duurzaamheid

Duurzaamheid blijft belangrijk. En hoogwaardige, kwalitatieve materialen gaan ook hand in hand met comfort, zeker bij de slimmere én energiezuinigere keukentoestellen van vandaag. Toestellen die je vanop afstand kunt bedienen met een app worden stilaan de norm. Zo palmen nu ook onder meer slimme ovens, koelkasten en espressomachines je keuken in.

Kleurentrends: overdaad schaadt

De hang naar duurzaamheid zet zich ook door in de kleurtrends: met een warme, zwartbruine kleur of bruine houtsoorten als donkere eik creëer je een knusse en gezellige sfeer. Witte accenten zorgen voor de finishing touch. Het kleurenpalet van 2022 kenmerkt zich dan weer door basiskleuren als wit, crème, zwart en grijs, aangevuld met koudere tinten als blauwgrijs of neutrale tinten, zoals zijdegrijs.

Ook aardse tinten en terracotta zijn terug van weggeweest. Ze worden vooral gebruikt in warmrode Marokkaanse tegeltjes. Door een combinatie met neutrale kleuren bewaar je de rust in je keuken. Maar opgelet, want overdaad schaadt. Houd het in de keuken dus beperkt tot drie verschillende tinten. Een opvallende kleur combineer je met een basiskleur en leg dan een contrasterend accent met een werkblad in marmerlook of betonkleur.

Durf blinkend en mat te combineren

Wist je dat marmerprints in opmars zijn? Echte marmer straalt authenticiteit uit, maar is vlekgevoelig, zeker wat zuren betreft zoals bijvoorbeeld azijn, citroen- of sinaasappelsap. Vind je onderhoudsgemak belangrijk? Kies dan voor een print in marmerstructuur op je kastdeuren. Zo geniet je van de look van marmer én de onderhoudsvriendelijkheid.

In 2022 gaan we massaal voor de combinatie van blinkend en mat. Denk maar aan blinkende kastdeuren in combinatie met matte toestellen, kranen en spoelbakken. Ook handgrepen in metallic, koper en messing doen het goed.

Een keuken om in te leven

In 2022 worden de keuken en leefruimtes één. Weg met gesloten deuren, want de keuken maakt meer dan ooit deel uit van je leefwereld. Ze versterken elkaar, tonen dezelfde opvallende details en verrassende kleur- en materiaalcombinaties, maar blijven altijd in balans. Praktisch én functioneel.

Meer weten? Maak een afspraak in een showroom in je buurt.