Van kleine, donkere keuken naar lichte leefkeuken in vier stappen

Aisha en Robin droomden van een mooi, warm huis met een gezellige keuken. De oude keuken was te klein en te donker. Ontdek hoe je dat kunt oplossen en wat er mogelijk is met een paar handige ingrepen en een slimme keukenindeling.

De woondroom van Aisha en Robin en hun twee kleuters is heel uitgesproken. Het koppel wil een huis met tuin én een ruime garage in de rand van Gent. En natuurlijk moet ook de keuken aan de hedendaagse verwachtingen voldoen. Dat betekent een gezellige plek met veel licht en een ruimtegevoel. De bestaande keuken is een voorbeeld van hoe het niet meer moet: koterij, houten latjes tegen het plafond, een klein raampje… Dat kan beter, veel beter.

Meer ruimtegevoel creëren in vier stappen

Een grondige renovatie is altijd een goed moment om na te denken over de oriëntatie van de keuken, dat weten architecten en keukenconsultants maar al te goed. Vraag dus altijd raad aan een ervaren keukenconsultant!

In dit geval waren vier stappen nodig om de keuken aan te passen.

1. Het vals plafond werd gesloopt: de latjes gingen eruit en het puntdak werd zichtbaar: dat zorgt voor een instant-ruimtegevoel.

2. De achterbouw met badkamer werd afgebroken om meer ruimte vrij te maken voor de keuken.

3. Een groot schuifraam waar vroeger de keuken stond, zorgt voor veel licht en een connectie met de tuin.

4. De keuken werd tegen de tegenoverliggende wand geplaatst.

Aandacht voor ergonomie

Aisha en Robin zijn groter dan gemiddeld en ook daar hield de keukenconsultant rekening mee. Daarom plaatste hij het keukenwerkblad op 95 cm hoogte, een paar cm hoger dan in de doorsnee keuken maar een wereld van verschil. Robin heeft het direct gezien: “Perfect op onze maat!” Hij is opgelucht dat hij niet langer met gebogen rug zal moeten afwassen.

Goed om weten: elke Dovy keuken wordt op maat gemaakt, dus een afwijkende werkbladhoogte is altijd mogelijk. Ook handig – en ook op maat – is de kast achterin de keuken waarin de wasmachine en de droogkast een plaatsje vonden. Ontdek het allemaal in het 3D-ontwerp dat de keukenconsultant maakte.

Bohemian chic

De stijl van de keuken kunnen we best omschrijven als stijlvol modern met een vleugje bohemian chic of kortweg boho chic. De trendy keuken bevat een leuke, eigenzinnige mix van witte kasten in kerngekleurd frontlaminaat, een fraai weggewerkte dampkap en een spatwand van prachtige groene tegeltjes. De vrijstaande koelkast geeft het geheel een retrotintje. Het werkblad is in keramiek – dus vlekbestendig en onverslijtbaar – in marmerlook.

Een zee van ruimte

De keuken is niet alleen veel ruimer geworden, er is natuurlijk ook een zee aan kastruimte voorzien. Potten en pannen kunnen Aisha en Robin kwijt in de vier pottenlades (waarvan twee met binnenlade). De vaatwasser werd onder de spoelbak geplaatst. Koken wordt een plezier op het mooie gasfornuis. Daarnaast beschikt de keuken uiteraard over een microgolfoven en een heteluchtoven.

Meer weten? Maak een afspraak in een showroom in je buurt.