Totaalrenovatie eengezinswoning zorgt voor meer comfort

Deze woning uit 1977 voldoet dankzij een totaalrenovatie aan de hedendaagse comfortvereisten. Eigenaar Thomas Meireleire en zijn vrouw investeerden in nieuw buitenschrijnwerk, isolatie van de spouwmuren en het dak. “We besparen een pak energie.”

Door gezinsuitbreiding was de woning van Thomas Meireleire en zijn vrouw te klein geworden. Ze vonden in 2016 een nieuwe, ruime woning in Gierle. “Het huis dateert van 1977 en het buitenschrijnwerk was aan renovatie toe”, zegt Thomas. “Het had wel al dubbele beglazing. Maar het hout had betere tijden gekend. Door sommige kieren voelde je het zelfs tochten.” Thomas ging voor een totaalrenovatie, waarbij niet alleen het buitenschrijnwerk werd vernieuwd. Ook het dak en de spouwmuur werden geïsoleerd.

Totaalrenovatie met onderhoudsarme ramen

Voor het buitenschrijnwerk vroeg Thomas offertes op bij verschillende ramen- en deurenbedrijven. “Er waren qua prijs uitschieters naar boven en naar onder. Profel zat mooi in het midden. Maar wat me het meest overtuigde waren de ‘Glasheldere beloften’, het engagement om kwaliteit en service te leveren, zonder verrassingen bij de eindfactuur.”

Voor de ramen koos Thomas in overleg met zijn vaste contactpersoon bij Profel Expert Raamcomfort voor een combinatie van materialen, die mooi aansluiten bij de stijl van het huis. De ramen zijn in onderhoudsarm aluminium, de LAGO-reeks met een Strato-vleugel. De voordeur werd in meranti uitgevoerd, een zo goed als onverslijtbare hardhoutsoort. Raamcomfort nam ook de sectionaalpoort voor zijn rekening. De deur, de sierluiken en de poort zijn allemaal in hetzelfde pastelblauw gelakt.

Binnenafwerking

Ramen laten vervangen terwijl je in de woning woont, het is iets waar mensen tegen opkijken, maar het gezin van Thomas ondervond nauwelijks hinder. “Het is vlot gegaan. Op een drietal dagen was alles achter de rug. Elk uitgebroken raam werd dezelfde dag nog door een nieuw raam vervangen. We hebben dus nooit zonder ramen gezeten. Het kap- en breekwerk gebeurde proper en de installateur zorgde ook voor nieuwe bezetting rond de ramen, schilderklaar.”

Thomas Meireleire was aangenaam verrast door de eindfactuur en de dienst na verkoop. “De eindfactuur was zoals beloofd identiek aan de offerte. Ook de dienst na verkoop is top. Toen een van de deuren blokkeerde, is onze contactpersoon meteen langsgekomen en heeft hij het probleem opgelost.”

Minder energieverbruik

De grootste winst van de renovatie situeert zich op het gebied van comfort en binnenklimaat. “In de zomer blijft de benedenverdieping aangenaam koel, ook zonder airco. Onze ruime leefkamer warmt veel sneller op in de winter en er gaat minder warmte verloren. De nieuwe stookketel die we binnenkort installeren zal een veel kleiner vermogen hebben dan de oude, we besparen dus een pak energie.”

Profel Expert Raamcomfort

Profel Expert Raamcomfort werd in 2007 opgericht door Wim Praet, maar zijn ervaring met Profel gaat al terug tot 2002. Waarom de keuze voor Profel? “Omdat het een familiebedrijf is, dat zowel hout, aluminium als pvc-schrijnwerk volledig in België vervaardigt”, zegt Wim. “Het is aangenaam werken met vakmannen die goede ondersteuning en service bieden.” Raamcomfort biedt totaalrenovatie aan. Het bedrijf telt 15 werknemers en zweert bij ontzorging. Wim Praet: “Wij zijn pas tevreden als de klant tevreden is. Kwaliteit wint altijd.”

Meer weten over de aluminium, pvc- en houten ramen en deuren van Profel? Ontdek het hier.