Pastoriewoning met trendy zwarte ramen

De woning van Christof en zijn echtgenote is gebouwd rond hun beider passies: zijn wijncollectie en haar keuken. Vooraan is de gevel in pastoriestijl vrij sober gehouden, achteraan is alles open, gericht op de prachtige tuin met bos.

“De meeste beslissingen zijn in overleg met de architect en de binnenhuisarchitect genomen”, vertelt Christof. “Maar een aantal kwesties wilde ik zelf onderhandelen, onder andere het buitenschrijnwerk. Mijn architect raadde me een drietal installateurs aan, waaronder ook een Profel Expert in de regio. Ik ben zelf ondernemer en had meteen een goed gevoel bij het eerste contact met Profel Expert De Boever. David brak zijn concurrenten niet af, beloofde een onberispelijke service en gaf me een aantal referenties van eerdere projecten waar ik een kijkje kon gaan nemen.

Made in Belgium
Ook het bezoek aan de toonzaal verliep positief. De offerte van De Boever was niet de goedkoopste, maar ik heb voor deze nieuwbouw altijd voor de meest kwalitatieve en volledige offerte gekozen. Naast het goede contact heeft het feit dat Profel alles in België produceert me over de streep getrokken. Als er ergens een probleem is en je bent afhankelijk van buitenlandse leveranciers, is het vaak lastig en omslachtig om iets opgelost te krijgen.”

Aluminium en hout
Voor de buitendeuren en de garagepoort koos Christof voor afrormosia hout, voor de ramen werd het zwart aluminium van de LAGO-reeks met Strato-vleugel en FUMOSLIDE-schuiframen.
De bouwheer is onder de indruk van de efficiëntie en stiptheid van de installateur. “Op één dag waren de meeste ramen geïnstalleerd. Belangrijk voor mijn hele bouwproject was dat ik geen discussie wou over de prijzen achteraf. Ook wat dat betreft is alles correct verlopen.”

Service
“Maar wat nog belangrijker is: als er ergens een probleem is, dan weet ik dat de Profel Expert zijn verantwoordelijkheid neemt en zo snel mogelijk naar een oplossing zoekt. Ik kan leven met problemen, het gaat er me om dat ze worden opgelost.”
Christof weet het wel zeker: “De service is top. Als ik morgen opnieuw ga bouwen of verbouwen, zal ik terug kiezen voor Profel en De Boever. Het beste bewijs: ik heb al verschillende mensen uit mijn vriendenkring naar hen doorverwezen en stuk voor stuk zijn ze tevreden over de uitgevoerde werken.”

Profel Expert De Boever
David Waegemans van De Boever Ramen en Deuren volgde het project van Christof van a tot z op. “Het is een pareltje, maar het was ook best een uitdaging, vanwege de bijzonder grote ramen. Er is inderdaad wat nazorg nodig geweest, en Profel heeft kosten noch moeite gespaard om alles in orde te krijgen, helemaal zoals het hoort.”

David zit al 19 jaar in de ramenbranche, waarvan acht jaar bij De Boever. “Tom De Boever heeft het bedrijf in 2005 opgestart. Ondertussen tellen we vier vestigingen en hebben we een honderdtal medewerkers. De keuze voor Profel was vanzelfsprekend: het is een kwaliteitspartner die heel zelfvoorzienend is, hoge kwaliteit aflevert, en voortdurend zijn producten verbetert. Dankzij de hersteldienst van Profel en onze eigen dienst na verkoop, kunnen we klanten als het ware een dubbel vangnet bieden. Ondanks de omvang heerst bij Profel nog altijd een familiale sfeer, waar men heel bezorgd is over de eindklant en altijd een oplossing vindt. Een ander groot voordeel is dat Profel zowel hout als aluminium en pvc aanbiedt. We kunnen dus onbevooroordeeld advies geven en de beste oplossing bieden in functie van de noden van de klant. Ook kunnen we – zoals in dit project – probleemloos verschillende materialen combineren.”

Vind een Profel Expert in je buurt.

Meer weten over de alu, pvc en houten ramen en deuren van Profel? Ontdek meer op Profel.be