Op zoek naar de perfecte replica van bestaand schrijnwerk

Dit fraaie landhuis in de Condroz kreeg nieuwe ramen en een nieuwe voordeur. Eigenaar Jean-François wou graag het unieke karakter van de woning behouden. Hij ging dus op zoek naar een bedrijf dat een exacte replica van het mooie maar afgeleefde buitenschrijnwerk kon maken.

Bij hun zoektocht naar een weekendverblijf werden Jean-François Bouchoms en zijn echtgenote instant verliefd op dit authentieke landhuis in Waulsort. “Het huis was in goede staat en vergde al bij al weinig renovatie. Maar de ramen en de deur aan de noordkant waren wel aan vervanging toe”, zegt Jean François.

Getrouwe replica

“De oude ramen waren in enkel glas en de voordeur sloot niet goed meer af. Voor ons was het essentieel dat de nieuwe ramen en de voordeur een zo getrouw mogelijke replica zouden zijn van het originele buitenschrijnwerk, om het historisch karakter van de woning maximaal te bewaren.”

Performante isolatie

Op aanraden van een aantal buren in Waulsort nam Jean-François contact op met de lokale Profel Expert SMG Chassis. “Ze begrepen meteen wat we wilden en het werd ook snel duidelijk dat ze konden realiseren wat we in gedachten hadden. De originele profielen zo goed mogelijk imiteren, in exact dezelfde kleur, maar uiteraard wel met performante isolatie aangepast aan de hedendaagse verwachtingen.”

Made in Belgium

“Ik vond het een plus om met een lokale installateur te werken die bovendien kiest voor producten van een serieus Belgisch bedrijf. Het is volgens mij verstandig om voor lokale productie te kiezen en onnodig transport zoveel mogelijk te vermijden.”

Hout of aluminium?

Jean François is tevreden over de keuzes die hij heeft gemaakt en over hoe zijn nieuwe ramen en voordeur er uit zien. “Het resultaat voldoet volledig aan onze verwachtingen. De ramen en de deur zijn voorzien van alle hedendaags comfort, maar ze hebben exact dezelfde vorm en kleur als het origineel. Ik vond het ook belangrijk dat ze in hout waren. In ons hoofdverblijf hebben we aluminium ramen en daar zijn we heel tevreden over, maar hier vond ik hout beter passen.”

Hoogwaardige houtsoort

“We hebben voor meranti gekozen dat zwart gelakt is aan de buitenkant en wit aan de binnenkant. Dat is een hoogwaardige houtsoort en er zit een stevige laklaag op, die zorgt voor een mooie natuurlijke uitstraling. Zo kunnen mijn ramen en deuren jarenlang meegaan.”

PROFEL EXPERT SMG CHASSIS

Beste ervaringen met Profel

SMG Chassis werkte aanvankelijk met verschillende ramen- en deurenfabrikanten samen, maar koos uiteindelijk exclusief voor Profel en mag zich nu ook Profel Expert noemen. “We hebben kunnen vergelijken en we hadden nu eenmaal de beste ervaringen met Profel”, zeggen de broers.

Betrouwbare partner

“Het is een zeer betrouwbare partner. Het grote voordeel van dit Belgische familiebedrijf is dat het zowel aluminium, hout als pvc in eigen huis vervaardigt. Als er toch iets zou mislopen, neemt Profel zijn verantwoordelijkheid en lossen ze het zo snel mogelijk op. Daarbij helpt dat de volledige productie zich in België bevindt. Ze doen wat ze beloven!

Bovendien is de prijs-kwaliteitsverhouding uitstekend, net als de energetische prestaties van het schrijnwerk. Met Profel kies je voor vakmanschap van a tot z.”

Vind een Profel Expert in je buurt. Meer weten over de alu, pvc en houten ramen en deuren van Profel? Ontdek meer op Profel.be