Meer dan één badkamer in huis: haalbaar en betaalbaar?

Als je naar de woning van Filip en Caroline uit Blind Gekocht kijkt, denk je misschien dat drie badkamers in huis enkel mogelijk is voor miljonairs. Niets is minder waar, zo lang je maar de juiste keuzes maakt.

Zelfstandige ondernemers Filip en Caroline leggen zomaar eventjes een miljoen euro op tafel om hun droomwoning te laten realiseren. We nemen een kijkje in hun prachtwoning en bespreken welke keuzes er zijn gemaakt. En we vertellen hoe bijna iedereen, ook met een (veel) kleiner budget, voor meer dan één badkamer in huis kan gaan.

Drie badkamers in huis

Caroline en Filip weten goed wat ze willen: een ruime, vrijstaande woning in de buurt van Heusden-Zolder. Ook op het verlanglijstje: vier slaapkamers en drie badkamers – een hoofdbadkamer (Master Bathroom) en twee badkamers voor de kinderen. Architect Bart Appeltans en de badkamerexperts van X²O gingen aan de slag om ook in de badkamers de sfeer te creëren waar het gezin zo van houdt: fris, zuiders, luxueus en lichtrijk. In één woord: badkamers waar je een instant-vakantiegevoel van krijgt.

Master Bathroom

Mission accomplished! De Master Bathroom lijkt zo weggelopen uit een luxehotel met zijn inloopdouche en mooie bad. De luxueuze uitstraling wordt nog versterkt door het dubbele badkamermeubel in gerookt hout en marmeren tablet. De witte waskommen in het luxueuze Solid Surface met zwarte kranen zorgen voor een verfijnd contrast. Het vakantiegevoel wordt nog aangescherpt door de accentwand met een ruwe, beige natuursteenstrip. Of om het met de woorden van de opgeluchte Caroline en Filip te zeggen: “Oh! Wow! Chic!”

Functionele en frisse kinderbadkamers

Zoon Thomas kreeg een eigen badkamer in zijn studio en ook voor de jonge dochters van Filip en Caroline voorzag Bart een aparte badkamer. De architect trok het vakantiegevoel uit de master bathroom door en voegde frisse accenten toe.

De handige schuifdeur van de Luca Varess Stilus-douchehoek vermijdt dat er spatwater in de badkamer terechtkomt. De Lago-douchebak uit duurzaam Solid Surface is bijzonder onderhoudsvriendelijk.
De wastafel in Solid Surface contrasteert mooi met de zwarte kranen. Het Storke Edge-badkamermeubel kan tegen een stootje. Geen overbodige luxe met kinderen in huis. De lades zijn honded procent uitschuifbaar, waardoor je makkelijk al je spullen ziet liggen. De natuureiken kleur geeft een authentiek karakter aan de ruimte. Onder de zwevende kast is het makkelijk poetsen.

Een toilet in de badkamer is geen overbodige luxe. Bart koos hier voor het eenvoudig design van het Luca Varess Salto-hangtoilet. Dankzij de Easyclean-functie klik je de wc-bril eenvoudig van het toilet om die schoon te maken.

Niet alleen voor miljonairs

De woning in Beringen is een echt pareltje geworden. Voel je het kriebelen om ook werk te maken van een badkamerrenovatie of misschien zelfs een of meerdere extra badkamers te voorzien, maar is je budget iets beperkter dan dat van Filip en Caroline? Als je voor X²O Badkamers kiest, krijg je méér badkamer voor minder geld. Zeker als je op de volgende aandachtspunten let.

Hoe houd je je badkamer betaalbaar?

Grote badkamerdromen, maar een niet zo groot budget? Met deze tips kom je een heel eind – en plaats je misschien twee badkamers voor de prijs van één.

• Leg op voorhand zwart op wit vast wat je maximum mag uitgeven. In deze blog vertellen we hoe je een correcte kostenraming maakt.
• Kies voor de collectie met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding zoals de Linie-collectie verkrijgbaar bij X²O.
• Afhankelijk van je inkomen en een aantal andere factoren, heb je mogelijk recht op een renovatiepremie voor je badkamer.
• Doe-het-zelf. Dat is minder moeilijk dan het lijkt. Toch als je weet dat bij X²O Badkamers de badkamermeubels voorgemonteerd worden geleverd. Dus geen Zweedse toestanden: gewoon tegen de muur plaatsen en aansluiten. Vaak kan dat zelfs zonder breekwerk.

Ontdek jouw persoonlijke badkamerstijl hier.