Maak je huis eenvoudig slim met de Slim Wonen-starterskit

Altijd al willen ervaren hoe het is om in een slim huis te wonen? Niko pakt uit met een toegankelijk alles-in-een kennismakingspakket om van je woning een smart home te maken.

Van een bestaande woning een slim huis maken is niet langer een luxesnufje, maar meer en meer een must. Energie besparen, inzicht krijgen in je verbuik en je huis slimmer, comfortabeler en en passant ook veiliger maken is, zeker met de hoge energieprijzen, voor iedereen interessant.

De basis van een slim huis

Met Niko Home Control kan je alle elektrische toestellen en systemen in je woning verbinden met een centraal brein en ze met slimme schakelaars en een touchscreen besturen. Met de app op je smartphone kan het zelfs gewoon vanuit je zetel én vanop afstand. Zo regel bijvoorbeeld je verlichting, verwarming en zonwering. Het systeem helpt je ook om inzicht te krijgen in je verbruik. Heb je zonnepanelen, dan helpt Niko Home Control om maximaal eigen stroom te verbruiken.

Betaalbare starterskit

Niko, de Belgische pionier van huisautomatisering, ontwikkelde nu een betaalbare starterskit die iedereen in staat stelt om de voordelen van een slim huis te leren kennen. Eens je de vele voordelen hebt ondervonden, kan je makkelijk uitbreiden op maat van jouw gezin en noden.

Alles is mogelijk

Voor de uitbreiding bovenop de starterskit heb je keuze uit de vele oplossingen uit het gamma van Niko Home Control voor traditionele bekabeling: slimme stekkers en geconnecteerde stopcontacten, enkel- of tweevoudige geconnecteerde schakelaars, geconnecteerde motorsturing, draadloze detectoren, En ja hoor, ze werken allemaal met dezelfde draadloze slimme hub die in de starterskit zit.

Doe-het-zelf of via de vakman?

Niko Home Control is een geïntegreerde, 230V bedrade oplossing (geen plug & play) die kan worden geïnstalleerd en geprogrammeerd door een van de vele getrainde Niko Home Control-installateurs. Heb je zelf ervaring met het installeren van 230V producten dan vind je in de doos uitgebreide productinformatie voor een zorgeloze installatie.

Wat zit er in de doos?

Het pakket bevat een draadloze slimme hub, een geconnecteerd schakelbaar stopcontact, een geconnecteerde dimmer en een draadloze bewegingsmelder. In het pakket zit ook een speciale kabel om de draadloze slimme hub te verbinden met de digitale meter. Met de draadloze slimme hub connecteer je de geconnecteerde producten in de woning. Je ziet ook in één oogopslag hoeveel stroom je zonnepanelen opwekken. En je kan maximaal je eigen zonnestroom gebruiken door apparaten in te schakelen op het moment dat je veel energie opwekt.

Zes manieren waarop Niko Home Control jouw woning slim maakt

  • Alles uit: schakel al je apparaten uit met één druk op de knop.
  • Aanwezigheidssimulatie: schrik ongewenste bezoekers af door verlichting op onregelmatige momenten te activeren wanneer je niet thuis bent.
  • Solar mode: activeer toestellen automatisch wanneer je zonnepanelen meer energie produceren dan er in de woning wordt verbruikt.
  • Paniekfunctie: activeer al je lichten met één druk op de knop.
  • Sferen: creëer de gewenste sfeer in huis met één druk op de knop. Koppel desgewenst niet enkel je algemene verlichting, maar ook een staande lamp, je rolluik of zonwering en je muziek.
  • Peak shaving: wees voorbereid op de toekomst door hoge pieken in je energieverbruik te voorkomen.

Maak je huis slim met een starterskit Slim Wonen

Altijd al willen ervaren hoe het is om in een slim huis te wonen? Niko pakt uit met een toegankelijk alles-in-een kennismakingspakket om van je woning een smart home te maken. Eens je de vele voordelen hebt ondervonden, kan je makkelijk uitbreiden op maat van jouw noden. De Niko Home Control-starterskit Slim Wonen is nu beschikbaar via je installateur/verdeler en via online webshops die Niko Home Control verdelen.

Wil jij ook zo’n starterskit? Vind een verdeler in je buurt.