Leven en eten met een prachtig tuinzicht: de geslaagde keuken van Syl en Johan

In de nieuwe woning van Syl en Johan werden verschillende ruimten samengevoegd tot een prachtige grote leefkeuken met fraai eiland en maximaal tuinzicht.

Natuurmens Johan wou en kreeg een grote tuin. Maar wat heb je aan een tuin als je hem niet kan zien? Als je verbouwt, doe je het best in één keer goed. Met die gedachte in het achterhoofd, tekende de Dovy-keukenconsultant een grote keuken met een indrukwekkende kastenwand in laminaat met houtprint en een ruim kookeiland in cashmere-kleur. In combinatie met de terracotta vloer ontstaat zo een warme keuken met een natuurlijke uitstraling. Zoals altijd maakte de keukenconsultant eerst een uitgewerkt ontwerp in 3D.

Muren slopen

De keuken werd het hart van de woning, waar Johan, Syl en haar tienerdochters koken, eten, relaxen en genieten. Omdat de badkamer naar boven is verhuisd, was er beneden plaats voor een grotere keuken dan voordien. De architect gooide de muren eruit, zodat de voormalige badkamer, veranda en keuken nu één groot geheel vormen. Hij voorzag ook een groot nieuw raam. Zo krijg je een connectie met de mooie tuin en loopt binnen naadloos over in buiten. Iets wat de eerst zo sceptische Johan enorm apprecieert.
Vooral dan het feit dat niet alleen de gasten van het tuinzicht kunnen genieten, maar dat ook de kok van dienst uitkijkt uit op de tuin. Want de kookplaat en de spoeltafel zijn naar buiten gericht. De kookplaat heeft een geïntegreerde dampkap, zodat het zicht door niets wordt belemmerd.

VOOR
NA

Opbergruimte

De keuken beschikt over een massa opbergruimte. Daarvoor zorgen de plafondhoge kasten van de kastenwand en het strakke, greeploze keukeneiland voorzien van lades en lage kasten. Let op de handige pottenlade waarin je al jouw potten en pannen makkelijk kwijt kan, dicht bij het kookvuur. Het eiland biedt niet alleen veel praktische lades en kasten, maar is ook een ruim werkblad. Hier kan je makkelijk met vier – of meer – staan koken of rustig even bijbabbelen.

Ontbijthoek

De Dovy-keukenconsultant voorzag ook nog een zwevend werkblad dat uitloopt op een low dining ontbijthoek. Leuk, zo’n extra werkplek, om je huiswerk te maken bijvoorbeeld. Ontbijten doen Johan, Syl en de meisjes vanaf nu in stijl én met zicht op de tuin.
Een ander fraai detail zijn de muurbankjes in laminaat. Die zijn ideaal om er decoratie op te plaatsen: een foto met vakantieherinneringen, of een mooi kookboek.
“Deze keuken is het centrum van het huis”, zegt Johan. “Het kloppend hart”, vindt Syl. Het koppel is enthousiast over de stijl van de keuken, het ruimtegevoel en de zeer uitgebreide opbergmogelijkheden in kasten en laden, want “opbergruimte heb je nooit genoeg”. “Ik heb het gevoel dat we hier een klein paleis hebben”, besluit Syl. “Het is echt fantastisch.”

Ontdek alle Blind Gekocht keukens hier.