Leer je keukentoestellen kennen met een kookworkshop

Je weet dat je nieuwe oven of kookplaat meer kan, maar hoe haal je dat eruit? Of hoe weet je echt welk toestel voor jou het beste is? Precies daarom en om nieuwe, verrassende recepten aan te leren organiseert Miele culinaire kookworkshops. Die worden gegeven door echte chefs en zijn leuk, lekker en informatief voor thuiskoks van elk niveau.

Kookworkshops blijven trendy. Niet verwonderlijk: het is een ongedwongen, vaak gezellige manier van bijleren en het resultaat kun je niet enkel ter plekke proeven, maar je geniet er voor de rest van je leven van. En dat zijn dan enkel maar de kookworkshops waar je voor jou nieuwe gerechten leert bereiden. Miele organiseert daarnaast ook kiesworkshops en demonstratieworkshops. Ook daar leiden echte chefs je door drie of meer overheerlijke recepten, maar je haalt er ook een uiterst praktische bonus uit.

Kiesworkshops
Stel: je bent aan een nieuw keukentoestel toe, maar je weet nog niet precies welk. Begrijpelijk, het gaat immers vaak om een behoorlijke investering en de moderne toestellen zijn niet meer te vergelijken met die van vroeger. Waar staan die nieuwe features allemaal voor? Wat kun jij daarmee? En welk toestel is voor jou echt het beste? Het is met deze relevante vragen dat Miele vertrekt bij zijn kiesworkshops. Die geven je niet enkel uitleg over een toestel, maar laten je er effectief mee werken. Zo kun je beslissen op basis van je eigen ervaring.

Vier keer testen en proeven
Zo’n kiesworkshop gaat meestal als volgt: samen met de Miele-chefs bereid je vier toegankelijke gerechten in even veel nieuwe toestellen. Zo werk je met de inductiekookplaten met combineerbare PowerFlex-zones en TempControl-functie. Je ontdekt tegelijk hoe de slimme Miele-dampkappen communiceren met die kookvlakken. Je zet de verschillende Miele-ovens aan het werk, waaronder ook stoomovens en uiteraard ook het paradepaardje van elke moderne keuken: de combi-stoomoven. Drie uur later weet je wat je wou weten en heb je vier – zelf geproefde – lekkere recepten op zak.

Demonstratieworkshops
Wie daarna bijvoorbeeld zo’n combi-stoomoven aan zijn of haar thuiskeuken toevoegt, of dat eerder al deed, ontdekt dat zo’n geavanceerd toestel indrukwekkend, soms zelfs ietwat overrompelend veel in zijn mars heeft. Om je met die handige, slimme en soms verrassende troeven vertrouwd te maken, organiseert Miele demonstratieworkshops. Daar leidt een chef je onder meer doorheen een driegangenmenu, waarbij je zelf drie typische familiegerechten met een moderne twist bereidt. Recepten die je jezelf, je gezin en zelfs de meest foodievrienden met garantie op complimenten zal voorschotelen.

Online met live chat
Deze demonstratieworkshops kun je in levende lijve doen, maar omdat je het toestel al hebt, kan dat ook online. Een chef leidt je door de hele bereiding en geeft je tal van tips en tricks voor je nieuwe toestel. Wie online volgt, krijgt de receptenfiches, een kookschort en ingrediënten voor vier personen de dag zelf aan huis geleverd. Via de video met chatfunctie kun je tijdens deze digitale sessie al je vragen stellen aan de chef. Dat kan uiteraard ook tijdens de ‘live’ demonstratieworkshop in een van de Miele Centers. Praktisch: een Miele-kookworkshop duurt tussen 3 en 3,5 uur en je hoeft niets voor te bereiden.

Zin om inspiratie en informatie op te doen van echte topkoks in de culinaire kies- en demonstratieworkshops van Miele? Reserveer dan hier je plekje.