Hooikoorts, astma of allergieën? Een luchtreiniger helpt

Mensen worden zich meer bewust van gezonde binnenlucht. Met een luchtreiniger kan je pollen en andere allergenen verwijderen uit de binnenlucht, virussen neutraliseren en de luchtvochtigheid op peil brengen.

Wanneer we spreken over het pollenseizoen denken we doorgaans aan hooikoorts in de zomermaanden. Maar eigenlijk start het fenomeen al in februari wanneer bepaalde bomen stuifmeel afgeven en pollen verspreiden. Als je daar allergisch voor bent, krijg je last van rode ogen of begin je te niezen, snotteren of hoesten. Een luchtreiniger is dan de redder in nood, ook voor wie last heeft van astma of andere allergieën. Zelfs het COVID-19-virus is niet opgewassen tegen sommige luchtreinigers.

Luchtreiniger verhelpt allergieklachten

Virusdeeltjes, allergenen, bacteriën, pollen… Sinds de COVID-pandemie staan we vaker stil bij wat er in de lucht hangt en wat we zoal inademen. Een luchtreiniger helpt om de lucht in je woning efficiënt te zuiveren en zo hooikoorts-, astma- en allergieklachten te verminderen. Het apparaat filtert de binnenlucht en neutraliseert schadelijke stoffen zoals het coronavirus. Een kwalitatieve en betrouwbare luchtreiniger voorzien van een HEPA-filter en een ionisator levert het beste resultaat op.

Geavanceerde technologie

De nieuwe Daikin MCK55W– en MC55W-luchtreinigers beschikken over de meest geavanceerde technologieën op het vlak van luchtreiniging. De plasma-ion- en Flash Streamer-technologie zorgen voor een maximale neutralisatie van virussen, bacteriën, onaangename geuren, schimmels, allergenen en gevaarlijke chemische stoffen. De hoog rendement HEPA-filter verwijdert 99% van alle fijne stofdeeltjes én raakt bovendien niet verstopt. Goed nieuws voor hooikoortslijders: deze toestellen beschikken over een Pollenstand die pollen vangt voor ze de grond bereiken. Zuivere binnenlucht gegarandeerd dus.

Energiezuinig en comfortabel

De Daikin-luchtreinigers zijn niet alleen heel efficiënt, maar ook uiterst energiezuinig. Speciale sensoren detecteren hoe vervuild de lucht in de ruimte is en schakelen zo het systeem in. Via de timerfunctie stel je desgewenst automatische luchtzuivering in. Zo geniet je niet alleen van pollenvrije binnenlucht, je hoeft je ook geen zorgen te maken over je energiefactuur.

Vergeet de luchtvochtigheid niet

Naast onzuivere lucht kan ook te droge lucht in huis een probleem zijn, vooral in het verwarmingsseizoen. Indicatoren zijn een droge hoest, droge ogen en hoofdpijn. De juiste vochtigheidsgraad is, naast zuivere lucht, essentieel voor een optimaal binnencomfort. Heb je last van droge binnenlucht, kies dan voor de Daikin MCK55W-luchtreiniger die de lucht hydrateert.

Gebruiksvriendelijk

De Daikin-luchtreinigers zijn uiterst gebruiksvriendelijk. Alles wijst zichzelf uit en je kan de standen van het toestel makkelijk aanpassen aan je behoeften. Veel mensen op bezoek? Schakel over naar de Turbostand, die voor een extra krachtige en snelle reiniging zorgt. Even niet thuis? Pas dan de werkingstijden aan. Te droge lucht? Kies voor een hogere luchtvochtigheidsgraad.

Stijlvol

Dankzij hun stijlvolle design passen de Daikin-luchtreinigers in elk interieur en elke ruimte. Ze zijn compact, licht in gewicht én fluisterstil, dus geschikt voor je woonkamer, slaapkamer en home office.

En voor commerciële ruimtes?

Ook voor grotere ruimtes is er een luchtreiniger: de Daikin AstroPure. We zetten de belangrijkste kenmerken op een rijtje.
• Voor ruimtes tot 200 m²
• Luchtstroomdebiet tot 2000 m³/u
• HEPA-filters en optionele UV kiemdodende straling (UVGI)
• Actieve koolfilter
• Een fluisterstille werking
• CE-naleving, ontwerp volgens VDI 6022
• Afmetingen (HxBxD): 1628mm x 770mm x 720mm.

Kom langs in een Daikin Experience Center.