Dé interieurtrend: strak en gezellig

Onze interieurexperte filtert de laatste nieuwe interieurtrend in designland. Deze keer hebben we onder andere aandacht voor koken op gas, een privéwellness in huis, een open haard, ingebouwde kasten op maat en nieuwe OLED-tv’s. Wat is het verband? Ze passen allemaal onder de noemer “strak & gezellig.” Droom weg met deze tips of breng ze in de praktijk en maak ook jouw woning strak én gezellig.

Warm hart

Een gezellige interieurtrend in de woonkamer, de keuken en zelfs in de slaapkamer: niets creëert meer sfeer dan een haardvuur. SFIRE maakt ze op maat, inclusief omkasting, in het eigen atelier in Dendermonde. Je kiest zelf het materiaal en het type – elektrisch, op hout, aardgas of bio-ethanol – het ontwerp- en plaatsingsteam van SFIRE doet de rest.

www.sfire.be – Prijs: tussen 6.500 en 20.000 euro excl. BTW.

Sfeervol en functioneel

Ze beschermen je privacy, verduisteren ruimtes wanneer gewenst en zorgen letterlijk en figuurlijk voor warmte, ook in woningen met een wat strakkere stijl. Deze gordijnen met linnenlook van Qurtinz ogen tegelijk modern en gezellig. Op zoek naar velours of een andere gordijnstof? Bij deze specialist in raamdecoratie kies je uit meer dan 1.000 stalen.

www.qurtinz.be – Prijs: op aanvraag.

Veelzijdig home office

Extra zitplaats, bureaustoel én kleurrijke aanwinst voor het moderne thuiswerkkantoor, dit O’lala-stoeltje is het allemaal. Net als bij een bureaustoel kan je zelf de hoogte aanpassen dn 360 graden ronddraaien. Dankzij het Wave Tilt-systeem zit je steeds actief en met een rechte rug. Het onderstel is van metaal en kunststof, het kussen is beschikbaar in vijf kleuren.

www.livwell.be – Prijs: vanaf 390 euro.

Filmavond in stijl

Een constante in zowat elke woning: het televisiescherm in de woonkamer. De nieuwste generatie tv’s kan je gelukkig perfect integreren in je interieur. De LG OLED tv geeft bovendien een indrukwekkend beeld, vol 4K-details en diepe tinten zwart. Wil je genieten van een echte home cinema? Met de compacte LG Beamer projecteer je een groot beeldformaat waar je maar wil.

www.casa-grande.be – Prijs LG OLED tv: vanaf 1.499 euro – LG Beamer: vanaf 1.599 euro.

DIY-maatwerk

Netjes weggewerkt, helemaal in de stijl van je woning en nog betaalbaar ook. De kasten van maatkastenonline.be ontwerp je online met een 3D-tool – inclusief afmetingen, indeling, kleuren en handgrepen – en installeer je zelf. Heb je nood aan bijkomend advies, dan kan je ook een afspraak maken met een van de opmeet-experts.

www.maatkastenonline.be – Richtprijs van de commode op de afbeelding: 1.700 euro.

Privéwellness

Het toppunt van thuis genieten: je eigen privéwellness. Met deze Yoku SH van EFFE bij Gervi haal je een sauna, stoombad en douche in huis. Hij is gemaakt van getint glas en natuurlijk hout: voor een authentieke saunaervaring en een esthetische look.

www.gervi.be – Prijs: vanaf 9.950 euro.

Vleugje nostalgie

Strakke look mét een vleugje nostalgie? Een vrijstaand bad geeft je badkamer uitstraling en biedt pure ontspanning na een drukke werkdag. Dit ovale exemplaar van Luca Varess Dias bij X2O Badkamers – gemaakt van mat wit acryl – is bovendien groot genoeg voor twee. De dubbelwandige afwerking houdt het water extra lang warm.

www.x2o.be – Prijs: 1.264 euro.

Duurzaam design

Verlichting is de sfeerbrenger bij uitstek. En als er ook nog een verhaal aan vasthangt, is dat helemaal mooi meegenomen. Deze ROGO Lights zijn een voorbeeld van duurzaam Belgisch design. Ze zijn een ontwerp van IQUAS, dat in zee ging met designer Cas Moor. Alle designs zijn gemaakt van gerecycleerde materialen, per verkocht product schenkt de start-up een warme maaltijd aan een schoolgaand kind in productielanden Indonesië en India.

www.iquas.design – Prijs: 169 euro per stuk.

Koken op gas

Een authentiek accent voor een hypermoderne keuken, deze NikolaTesla Flame van Elica. Het design combineert een gaskookveld met een elektronische afzuigregeling, die in de kookplaat geïntegreerd is. Koken op gas zoals vroeger, met innovatieve snufjes zoals ingewerkte geurfilters en een ventiel om gemorste vloeistof makkelijk te verwijderen.

www.elica.com – Prijs: vanaf 1.899,99 euro.

Muziek bij kaarslicht

Muziek beluisteren bij flakkerend kaarslicht, gezelliger wordt het niet. Deze LSPX-S3 Glass Sound Speaker van Sony combineert licht en geluid in één slim toestel. Pas zelf de helderheid aan of laat het lampje meebewegen met de muziek. Overdag beantwoord je gesprekken via de ingebouwde microfoon, ’s avonds neem je de speaker mee naar de slaapkamer, stel je de timer in en val je rustig in slaap.

www.sony.net – Prijs: 350 euro.