Een landelijk-moderne keuken voor Kaatje en Niels

Eindelijk is het zover: Kaatje en Niels kunnen koken in stijl in hun leuke nieuwe keuken. De keukenopstelling is dezelfde gebleven, maar de keuken is veel mooier, praktischer en ruimer geworden.

In hun nieuwe huis in Aalst kunnen Kaatje en Niels volop genieten van een keuken die helemaal past in de landelijk-moderne sfeer van de woning.
Alhoewel de keuken zich op dezelfde plaats als de oude keuken bevindt, is er een wereld van verschil. Niet alleen door de vrolijke kleur, maar vooral ook door tal van slimme ingrepen: een groter kookeiland, veel meer bergruimte, een betere plaats voor het kookvuur… Hoe kregen de ontwerpers dat weer zo mooi voor elkaar?

Zo maak je een keuken ruimer
Zoals je in de voor/na beelden (aan het einde van de video) kunt zien, bleef de basisindeling van de keuken ongewijzigd. Een wand met kasten, werkblad en spoelbak, en een kookeiland. Maar ondanks dezelfde keukenopstelling is de keuken een pak gerieflijker geworden. Het kookeiland is merkelijk groter geworden. Meer werkplek dus, maar ook veel meer opbergruimte in de kasten in het eiland. De dampkap zit in het kookvuur ingebouwd, wat ook heel wat ruimte bespaart. Het kookvuur werd in het eiland geïnstalleerd, zodat de kok van dienst met de gasten kan praten.
Alvorens de keuken werd geïnstalleerd, maakte de Dovy keukenconsulent zoals altijd een ontwerp in 3D. Als klant weet je zo exact hoe je keuken er zal uitzien.

Landelijk-moderne stijl
Landelijk-moderne keukens zijn tegenwoordig heel populair. Dat is goed te begrijpen, want een modern-klassiek interieur bundelt het beste van twee werelden: klassieke vormen in een moderne uitvoering. Modern-klassiek staat voor elegant, luxueus en comfortabel. Deze uitvoering in de kleur Fjord Green past daar helemaal in: kijk maar naar de kastdeuren met dubbel kader, de goudkleurige handgrepen en de kraan in champagnekleurige uitvoering. De laminaten werkbladen in de kleur Molina sand geven een warme, natuurlijke toets aan de keuken.

Kaatje kan haar ogen bijna niet geloven: “Dit is exact wat we wilden. En die gouden dingetjes! Echt mooi. Het is dezelfde ruimte, maar het oogt wel ruimer nu. We zijn blij verrast. En die keuken, die maakt het echt af. Ik ben fan.”

Do the twist Laten we nog eens in detail op de keuken inzoomen. De stopcontacten zitten mooi in het werkblad verborgen met een Twist stopcontact. Heb je stroom nodig voor een mixer of een juicer, dan geef je met een vingerbeweging een draai aan het inox afdekplaatje en verschijnen er twee stopcontacten om toestellen aan te sluiten. Geen stroom nodig? Dan scherm je de stopcontacten proper af. Lekker handig!

Ontdek alle Blind Gekocht keukens hier.