Een digitale deurbel is een must voor elke woning

Een digitale deurbel met videofunctie zorgt voor meer comfort en veiligheid. Je hoeft de deur niet meer te openen om te weten wie er aanbelt. Bovendien kan je, ook als je niet thuis bent, bezoekers zien en te woord staan. We noemen nog een aantal voordelen op en leggen uit waarop je moet letten bij de aanschaf en installatie van een digitale deurbel.

De postbode komt langs met een pakje als je niet thuis bent of net op het moment dat je onder de douche staat. De schoonmaakster is haar sleutel vergeten, maar je bent er niet. Iemand belt aan op een moment dat je het helemaal niet verwacht. Klinkt allemaal bekend? Met een digitale deurbel is er voor elk van deze situaties een oplossing.

Heel eenvoudig

Een bestaande tweedraadse deurbel vervangen door het toegangscontrolesysteem van Niko is heel eenvoudig. In de plaats van de klassieke belknop buiten komt er een digitale deurbel met camera. Op een touchscreen in huis zie je wie er aanbelt. Dankzij de mobiele app kan je ook gewoon op je smartphone kijken en met de bezoeker communiceren.
Wanneer je de videofoon combineert met een digitaal slot, kan je via het touchscreen van de binnenpost of zelfs op afstand via de app de deur openen.

Meer veiligheid en comfort met een digitale deurbel

Ben je niet thuis en belt de postbode aan? Je kan via de app met hem communiceren alsof je thuis bent en hem bijvoorbeeld vragen om het pakje bij de buren af te leveren. Stond je onder de douche en neem je je smartphone niet mee naar de badkamer? Dan kan je achteraf op je touchscreen of smartphone bekijken wie er heeft aangebeld.

Een digitale deurbel verhoogt ook de veiligheid in huis. Als er iemand aanbelt die je niet kent, hoef je niet de deur te openen, maar kan je via het touchscreen of de app communiceren – of de persoon gewoon negeren. Trouwens, ook als er niemand aanbelt kan je met de “naar buiten kijken”-functie checken wat er aan je deur gebeurt.

Naast deze basisfuncties zijn er allerlei uitbreidingen mogelijk. Zo kan je tot vijf binnenposten aansluiten op één module en ze gebruiken als intercom. Zo hoef je je niet langer schor te schreeuwen als het eten klaar is.

Kies voor kwaliteit

De videobuitenpost beschikt over een HD-camera met infraroodtechnologie. Alle bezoekers zijn duidelijk te zien, ook in het donker. Overdag produceert de camera beelden in kleur en hoge resolutie (HD). Wanneer het donker is, worden het HD-beelden in zwart-wit met de automatisch gestuurde infraroodcamera. Dankzij de groothoekcamera van maar liefst 155° blijven je bezoekers in beeld, ook als ze niet recht voor de camera staan.

De slimme deurbel van Niko kan je desgewenst enkel met één of meerdere smartphones bedienen, maar het is aangewezen om toch ook minstens één touchscreen te voorzien voor de bediening. Een bekabeld toestel dat permanent verbonden is met het thuisnetwerk is namelijk betrouwbaarder dan een mobiel toestel.

Ideale vervanger
De Niko-tweedraadstoegangscontrole is geschikt voor nieuwbouw maar is ook ontworpen om bestaande deurbellen te vervangen zonder de bekabeling aan te passen. De buitenpost met robuuste aluminium behuizing komt in de plaats van de bestaande deurbel. Het mooie, sobere design past bij elke bouwstijl. Een verlicht en gepersonaliseerd naamplaatje zorgt voor de finishing touch. Met de bijbehorende controller wordt de buitenpost op het internet aangesloten en kan je met je bezoekers praten via je smartphone of de (apart verkrijgbare) binnenpost met touchscreen.

Vervang je klassieke deurbel door de nieuwe digitale videofoon van Niko en mis nooit meer een bezoeker aan je deur. Hier vind een verkooppunt in jouw buurt.