De lange en dunne Wasserstrich-baksteen: mooi én energiezuinig

De nieuwste lange en dunne Wasserstrich Special-bakstenen ogen niet alleen heel mooi, ze hebben ook een aantal ecologische troeven. Ze bestaan in Eco-brick-formaat, wat staat voor minder materiaalgebruik en mogelijkheden biedt voor meer isolatie. Wat maakt deze collectie zo bijzonder?

De Wasserstrich Special is een heel aparte baksteen, vanwege zijn lange en slanke look, en zijn uniek productieproces. Deze baksteen is er nu ook in Eco-brick-formaat. Die is drie centimeter dunner dan zijn dikkere broer, en biedt dus nog meer mogelijkheden voor verwerking binnen en buiten. Met als bijkomende troef de mogelijkheid om je woning extra goed te isoleren, zonder ruimte te verliezen.

De naam ‘Wasserstrich’ hebben deze bakstenen te danken aan een bijzonder procedé dat voor een unieke look zorgt. Traditionele bakstenen worden bestrooid met zand om ze makkelijker uit hun mallen te halen. Bij de Wasserstrich-methode komt dat extra zand er niet aan te pas. De klei wordt in een mal geperst en met behulp van water uit de mal gehaald. Zo ontstaat de typische verweerde, licht geschaafde look van de Wasserstrich Special-gevelstenen.

De verwerking van Wasserstrich-gevelstenen

Ze zien er dan wel anders uit, maar Wasserstrich-bakstenen kunnen net als gewone bakstenen op diverse manieren verwerkt worden door middel van traditioneel metselen, dunmetselen of verlijmen. Met de laatste twee verwerkingstechnieken kun je met deze lange, strakke gevelstenen het lineaire karakter van een gevel nog meer versterken.

Wienerberger breidt zijn Wasserstrich-collectie nu verder uit met de Wasserstrich Special in Eco-brick-formaat en de introductie van zes nieuwe kleuren in witte, grijze en rode tinten.

De smalle Eco-brick-variant heeft twee extra troeven: een lagere milieu-impact en meer ruimte langs binnen of buiten. De smallere variant van de Terca Wasserstrich Special biedt een interessante meerwaarde voor renovatieprojecten, zegt productmanager Hans Cools. “Bij het isoleren langs de buitenzijde van een bestaande woning vormt de beperkte ruimte vaak een uitdaging. Wanneer de gevel aan het voetpad grenst of wanneer je een smalle oprit naast de woning hebt, telt iedere centimeter.”

Wanneer elke centimeter telt

Met de Terca Wasserstrich Special Eco-brick win je drie kostbare centimeters. Je kiest zelf waar je die vrijgekomen ruimte voor gebruikt: voor extra isolatie of extra ruimte. Hans Cools: “Kies je voor extra isolatie, dan is de winst best aanzienlijk. Waar je met een klassieke gevelsteen 9 cm zou kunnen isoleren, haal je met de Eco-brick een isolatiedikte van 12 cm. Daarmee zet je je energiefactuur op een streng dieet.”

Nieuwe kleuren

De nieuwe kleuren heten Alaska Wit, Vanille Wit, Suria Grijs, Gloom Grijs, Silt Grijs en Atica Rood. Ze vormen een tijdloos, warm palet van neutrale tinten, aangevuld met een vleugje oriëntaals rood. De nieuwe kleuren helpen om een minimalistische architectuur te versterken en geven je nog meer vrijheid om tot een robuuste look en een trendy uitstraling te komen. Uiteraard ben je ook met de nieuwe collectie verzekerd van alle technische en kwalitatieve troeven van de Wienerberger-gevelstenen.

Ontdek hier meer over deze unieke gevelsteencollectie van Wienerberger