Compacte keuken in kleurrijk pastel

Op de bovenverdieping van het Brugse huis beschikt dochter Lien over een gloednieuwe, compacte keuken met alles erop en eraan. De vrolijke kleuren fleuren de ruimte helemaal op.

In de kangoeroewoning die moeder Christine en dochter Lien delen, ontwierp de Dovy keukenconsultant een nieuwe keuken die mooi aansluit bij Liens voorkeuren. Lien houdt van eenvoud, maar ook van vrolijke kleuren. Dat resulteert in deze compacte en gerieflijke keuken met alles erop en eraan. Om de ruimte optimaal te gebruiken besloot de keukenconsultant de nieuwe keuken op een andere plaats onder te brengen dan de bestaande. Dat de muur schuin is, vormt daarbij geen probleem. Want een Dovy keuken, dat betekent 100% maatwerk, helemaal aangepast aan de eigenschappen van de gekozen ruimte.

Ergonomie ten top
Beschik je maar over een beperkte ruimte om een volwaardige keuken in onder te brengen, dan is het erg belangrijk om ruimtelijk en ergonomisch het onderste uit de kan te halen. Een lijnkeuken zoals die van Lien (ook wel bekend als enkelwandige keuken) is op zich al ergonomisch, want alle kasten en toestellen bevinden zich dicht bij mekaar. Maar er is meer. De keukenconsultant tekende de bovenkasten zo dat ze minder diep zijn dan de onderkasten: zo heb je veel bergruimte én extra werkruimte. De diepe pottenlades zijn helemaal uitschuifbaar voor maximaal gebruiksgemak. De oven zit op werkhoogte. En de dampkap is onzichtbaar ingebouwd in het kookvlak, zodat ze geen ruimte inneemt.

Zij heeft stijl
De nieuwe keuken van Lien is bijzonder stijlvol. Dat zit hem in grote en kleine dingen. De basis is minimalistisch, sober en functioneel. De abrikooskleur is trendy en gezellig. Dat ook het werkblad in dezelfde kleur is uitgevoerd, maakt er een geweldig geheel van. De subtiele handgrepen zorgen voor een fijn contrast, net als de zwarte elementen: de oven, de spoelbak en het kraanwerk. Let ook op de zorgvuldig ingewerkte verlichting die voor optimaal kookcomfort zorgt. Lien is in de wolken wanneer ze haar nieuwe keuken ontdekt. “Zalig die kleur, zo mooi! Ik ben supercontent, het is helemaal mijn ding.”

Gezellige ontbijthoek
Tegenover de kastenwand voorzag de Dovy keukenconsultant een handige en gezellige ontbijthoek in dezelfde kleur. Zo bespaart Lien zich ’s morgens het heen en weer lopen naar de eetkamer en kan ze op haar gemak wakker worden met een kopje koffie of thee bij de hand. De ontbijtplek kan trouwens ook dienen als extra werkblad en maakt zo de keuken nog gerieflijker.

Ontdek alle Blind Gekocht keukens hier.