Blind Gekocht Leuven: badkamer met inloopdouche als blikvanger

Interieurarchitect Bart tekende voor Celine en Florian uit Blind Gekocht een hedendaagse badkamer vol sfeer. Een bad hoefde voor het koppel niet zo nodig, dus het werd een grote inloopdouche. Ben jij eerder een badliefhebber , een douchefanaat of hou je van allebei? Ontdek het in onze handige checklist onderaan dit artikel.

Een betaalbaar en gezellig huis vinden in het Leuvense bleek een hele klus. Maar makelaar Béa kreeg het alweer voor elkaar (dankzij extra budget). Architect Bart zorgde voor hedendaags badkamercomfort. Dat deed hij in de eerste plaats door de bestaande badkamer op het gelijkvloers te schrappen en een nieuwe te creëren op de eerste verdieping – net als Kelly deed voor Aisha en Robin in Oosterzele. Waarmee nogmaals bewezen is dat je badkamer durven verplaatsen bij een grondige verbouwing een heel goed idee kan zijn.

Praktische en hedendaagse badkamer vol sfeer

Als professioneel volleybalster brengt Yellow Tiger Celine het grootste deel van haar tijd in Firenze door. Wanneer ze in België is bij Florian, is het dus eigenlijk altijd vakantie. Bart creëerde een gezellige en ontspannen sfeer in de badkamer door natuurlijke materialen en warme kleuren te combineren. Helemaal on trend, want hout en kleur behoren tot dé badkamertrends van 2022.

In de X2O-showroom loopt architect Bart recht naar het Balmani Mitra-badkamermeubel in notelaar fineer. Het meubel ademt luxe en matcht mooi met Brushed Rose Gold, de koperkleur van de kranen. En nog beter: dezelfde kleur komt ook terug in de doucheprofielen.

Grote inloopdouche als blikvanger

Sommige mensen zweren bij een bad, anderen willen per se een douche, en vaak wordt voor beide geopteerd. Voor Celine en Florian was een bad geen vereiste, dus kon Bart de badkamer uitrusten met een imposante inloopdouche. De BMSS-douchewand van Balmani in stijlvol helder glas doet de ruimte meteen een pak groter lijken. Ze vormt de perfecte combinatie van een ruimtelijk gevoel en minimalistisch design. De ruwere wandtegels zorgen voor een stoere touch. “Dit is echt een vakantiebadkamer”, vindt Florian. “Tien keer beter dan we hadden verwacht”, luidt het bij Celine.

Solid Surface

Heb je al van Solid Surface gehoord? In de hedendaagse badkamerwereld kun je er niet meer naast kijken. Het is een composietmateriaal dat heel sterk, duurzaam en hygiënisch is, en in heel elegante vormen kan worden geperst. Dat zie je ook in deze badkamer met zijn speelse waskommen uit wit Solid Surface. De ronde lijnen brengen gezelligheid en zachtheid in het badkamerinterieur. De matte afwerking is momenteel hot in badkamerland. Vuil hecht niet op Solid Surface, dus het is supermakkelijk schoon te maken.

Extra toilet

Slechts één toilet in huis? Dat is doorgaans geen goed idee als je met twee of meer bent. Bart zorgde dan ook voor een extra toiletruimte op de benedenverdieping. Het witte hangtoilet ziet er niet alleen mooi uit, het is ook makkelijk om eronder te poetsen. Bart trok ook hier de Brushed Rose Gold-kleur door zodat er nog meer eenheid zit in het ontwerp. In de toiletruimte vinden we trouwens ook de ronde lijnen uit de badkamer terug, in de vorm van de handenwasser in Solid Surface en de Storke Edge-toiletspiegel.

Bad of douche?

Voor Celine en Florian was het duidelijk. Maar wat vind jij het belangrijkst? We zetten de voordelen van baden en douches op een rij en helpen je kiezen wat jouw favoriet is. Als je voldoende ruimte hebt, kun je natuurlijk perfect voor een bad én een inloopdouche kiezen.

VoordelenNadelen
BadHeerlijk om in te ontspannen.Neemt meer plaats in dan een douche.
Leuk voor kleine kinderen.Lastig voor minder mobiele mensen (tenzij je voor een aangepast model kiest).
In een bad kun je douchen, in een douche kun je geen bad nemen.Verbruikt meer water dan een douche.
DoucheNeemt doorgaans minder plaats in dan een bad.Minder evident voor kleine kinderen.
Doet de ruimte groter lijken.Inloopdouche zonder opstap is doorgaans alleen mogelijk bij grondige verbouwing.
Gebruikt minder water dan een bad.Zonder goede afscherming en afloop wordt je hele badkamer nat.
Ontdek jouw persoonlijke badkamerstijl hier.