Blind Gekocht Kortenberg: de leefkeuken als hart van de woning

Een gezin met vijf jonge kinderen voeden in combinatie met een job, hoe krijg je dat voor elkaar? Met een superefficiënte, solide keuken met heel veel kastruimte. Dit is de keuken van Sarah en Paul van Blind Gekocht in Kortenberg. Van het originele kleurenpalet wordt iedereen instant vrolijk.

Het boodschappenlijstje van architecte Kelly bij haar bezoek aan Dovy Keukens was duidelijk: de keuken van Sarah en Paul moest het maximum halen uit de beschikbare oppervlakte. De keuken moest bestand zijn tegen intensief gebruik. En omdat Sarah en Paul van veel kleur houden, was een origineel kleurenpalet een must. Laten we eens een kijkje nemen in hun gloednieuwe keuken waar koken voor zeven (en meer) een plezier wordt.

Maximaal ruimtegebruik

De vroegere badkamer en keuken werden herschapen tot één grote ruimte. Een dakkoepel zorgt voor aanvullend daglicht en meer ruimtegevoel in de keuken. De Dovy keukenconsultant tekende een langwerpige galerijkeuken met kasten tot op plafondhoogte voor maximaal ruimtegebruik. Zo ontstaat een zee aan bergruimte. Hier zie je het ontwerp in detail.

XXL-koken
Niet alleen is er extra veel opbergruimte voorzien, ook de kookplaat is een XXL-exemplaar. Het werd een inductiekookplaat met 6 kookzones. In zes pottenlades kunnen Sarah en Paul al hun potten en pannen kwijt. Let ook op de oven van maar liefst 90 cm breed. Vier pizza’s tegelijk klaarmaken behoort tot de mogelijkheden.

De keuken in oersterk laminaat is tegen meer dan een stootje bestand. De aandachtige kijker merkt dat de binnenkant van de kasten niet in het gebruikelijke wit is uitgevoerd, maar in linnengrijs glanzend laminaat. Heel onderhoudsvriendelijk en bijzonder krasbestendig.

De kracht van maatwerk

De kasten zijn zomaar eventjes 240 cm hoog, net tot aan het plafond. Ook dat is Dovy Keukens: elke keuken wordt volledig op maat gemaakt, perfect aan de ruimte aangepast. Dat is niet alleen mooi, het is ook ideaal om optimaal alle hoekjes en kantjes te gebruiken. Zo creëerde Dovy ook een kast waarin de wasmachine en de droogkast discreet zijn weggewerkt. De kast is perfect op maat, zodat de toestellen er precies in passen.

Colourblocking voor een speels effect

Sarah en Paul houden van kleur. Kelly koos speciaal voor hen samen met de Dovy-keukenconsultant een uniek kleurenpalet. De keuken bestaat uit drie blokken, elk aangegeven met hun eigen kleur. De kookzone (met inductiekookplaat en ruime opbergzone) werd abrikoos. De waszone (met wasmachine, droogkast en poetsgerief) kleurt kasjmier. En de afwaszone met spoelbak en vaatwasser is uitgevoerd in fris fjordgroen. De spatwand in rode tegeltjes maakt het geheel compleet.

En wat vinden Paul en Sarah?

Sarah en Paul zijn helemaal mee met de colourblocking. “De kleurschakeringen zijn heel geslaagd, ze passen goed bij elkaar”, vindt Sarah. Het keukenontwerp is een succes over de hele lijn. “Ik ben sprakeloos. De keuken is heel ruim en met heel veel opbergruimte. En de kleuren, dat is er echt wel boenk op.” Paul glundert bij de grote opbergkasten en is heel enthousiast over de XL-oven. Al gaat hij wel liever lekker in de zetel zitten terwijl Sarah kan kokerellen in de gloednieuwe, mooie en praktische keuken.

Meer weten? Maak een afspraak in een showroom in je buurt.