Blind Gekocht: badkamercomfort voor een XL-gezin

Blind Gekocht blijft verbazen: in Kortenberg vond makelaar Béa een woning geschikt voor een gezin met vijf kinderen. Kelly zorgde voor twee badkamers: een douchekamer met dubbele douche en een grote badkamer met tweepersoonsbad en nog een douche. Zeker geen overbodige luxe …

Een gemiddeld Vlaams gezin telt minder dan twee kinderen. Dat is wel even anders bij Sarah (40) en Paul (39) die samen maar liefst vijf kinderen hebben, tussen 2 en 11 jaar oud. Hun woning barst letterlijk uit zijn voegen. Maar waar vind je een instapklare woning met zes slaapkamers, twee badkamers, een flinke tuin en dat voor minder dan 550.000 euro? Dat lukt alleen maar via makelaar Béa van Blind Gekocht.

Twee badkamers

Voor een gezin met kinderen zijn twee badkamers al geen overbodige luxe, voor een gezin met vijf kids is het doodgewoon een must. Architecte Kelly en de badkamerdesigners van X2O zorgden ervoor dat maar liefst drie personen tegelijk kunnen douchen. Daarvoor installeerden ze niet alleen een badkamer met douche, maar ook een douchekamer met een dubbele douche. Daarbij komt een hoekbad waarin plaats is voor twee personen. Met de dubbele wastafel erbij kan het hele gezin zich dus op hetzelfde moment wassen als dat nodig is.

Douchekamer

Kelly installeerde de douchekamer met dubbele regendouche op het gelijkvloers. Hier voorzag ze ook een compacte wastafel. Deze wastafel is, net als de wastafels in de grote badkamer, de Balmani Andes-douchebak en het bad, uitgevoerd in Solid Surface. Een mooi, elegant en vooral ook bijzonder onderhoudsvriendelijk materiaal.

De witte wastafels accorderen perfect met het Storke Edge meubel. Die komen uit een collectie van stoere badkamermeubelen die tegen een stootje kunnen, speciaal gecreëerd voor gezinnen.

Grote badkamer boven

Op de eerste verdieping vergrootte Kelly de kleine, bestaande badkamer om voor voldoende ruimte te zorgen. De nieuwe badkamer bevat een tweepersoonshoekbad, de Luca Varess Ophelia, een ruime douche, een dubbele wastafel en een hangtoilet.

Valt het je op dat zowel de kasten als het toilet allemaal zwevende modellen zijn? Dat is niet alleen mooi, het creëert ook een ruimtegevoel en het is allemaal bijzonder makkelijk schoon te maken. Opnieuw een must-have voor een groot en druk gezin.

Pastel met zwarte accenten

Kleur speelt een hoofdrol in de woning van Sarah en Paul. In de badkamer hield Kelly het vooral licht en luchtig.  De vrolijke pastelkleuren van de muren komen op een speelse manier terug in de terrazzo-vloertegel.

Matzwarte elementen zorgen in beide badkamers voor subtiele accenten. Als je goed kijkt, komt zwart overal terug: in de Blaufoss Round-thermostatische inbouwbadkraan, de Luca Varess Stilus-douchedraaideur met mat zwart profielen en in de Blaufoss Round 300-thermostatische regendoucheset.

Alles aangevinkt?

Het is altijd spannend als de eigenaars hun gerenoveerde woning ontdekken. Eerst vinden Sarah en Paul de douchekamer op het gelijkvloers. Het koppel is meteen aangenaam verrast: “een dubbele regendouche, precies zoals we gevraagd hadden”. En dan de kers op de taart: de grote badkamer boven. Het koppel geniet zichtbaar van de terugkerende zwarte elementen, het originele kleurenpalet en – vooral – de uitbreiding van wat een heel klein badkamertje was. “Ik had echt niet gedacht dat ze dat van deze ruimte konden maken”, klinkt het bij Sarah.

Ontdek jouw persoonlijke badkamerstijl hier.